Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Καλοτάξιδο!!!


Με μια καινούργια έκδοση (τρίτη στη σειρά), επανέρχεται στο χώρο του βιβλίου,
 ο χοροδιδάσκαλος Σπύρος Νεραϊδιώτης. 
 Τίτλος του βιβλίου: ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ και υπότιτλος: (επί των ορέων ωραιότης). 


Ένα βιβλίο που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια, το γάμο και το πανηγύρι, δυο κορυφαία γεγονότα της τοπικής κοινωνίας των Ανατολικών Τζουμέρκων. 
Τα κατέγραψε ο Σπύρος Νεραϊδιώτης, έτσι ακριβώς όπως τα είδε και τα βίωσε στις δεκαετίες του ’60 και ’70. Όσοι βίωσαν το γάμο από τα παλιά, θα τον θυμούνται σαν μια όμορφη ανάμνηση πλημυρισμένη από πλήθος συναισθημάτων, χρωμάτων και αρωμάτων. Σαν ένα πραγματικά αληθινό παραμύθι, που σχετίζεται με τα δίδυμα χωριά Θεοδώριανα και Νεράιδα.
 Με γλαφυρό ύφος περιγράφει τα συναισθήματα που νοιώθει ο χορευτής χορεύοντας στο πανηγύρι, στο χοροστάσι στην πλατεία του χωριού, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες με την παρέα. Το τρίτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει α
φηγήσεις και περιγραφές από τα παλιά και λησμονημένα των ανατολικών Τζουμέρκων. Οι σελίδες του κοσμούνται με 170 φωτογραφίες παλιές και σύγχρονες και είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιοί και να γνωρίσουν οι νέοι. 
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου, με πρώτη παρουσίαση στην Άρτα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, όπως Φιλιππιάδα, Αθήνα, Τρίκαλα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και στην τηλεόραση TRT κεντρικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου